Sophie Lebeau.jpg

Sophie Lebeau

Vastgoed- en bouwrecht
Economisch recht
Burgerlijke aansprakelijkheid en verzekeringen

T +32 (0)2 501 61 25
F +32 (0)2 514 22 31
E : s.lebeau@wery.legal

Route:

Licentiaat in de rechten (1992), heeft deelgenomen aan het Erasmusprogramma, en heeft haar stage deels afgelegd in het kantoor Allen & Overy te Londen (juni 1992), vooraleer haar vorming te vervolledigen door een diploma in Aanvullende Studies van de Bedrijfskunde (1993) terwijl zij haar carrière begon aan de Balie van Charleroi (februari 1993).

Na te hebben gewerkt als juriste bij de private bank Dewaay Servais (1994-1995) en vervolgens bij General Electic Capital Fleet Services (1995-1996), heeft zij zich ingeschreven bij de Balie Brussel (februari 1996).  Zij werkt sindsdien bij het kantoor Wéry, en werd in januari 2007 vennoot binnen het kantoor.

Haar activiteiten richten zich op het adviseren en verdedigen van ondernemingen en particulieren in hun professionele of familiale sfeer.

Zij heeft een belangrijke ervaring in het eigendomsrecht (koop/verkoop, vruchtgebruik, erfdienstbaarheid, enz.), in het bouwrecht (aannemings- of architectenovereenkomst), maar ook in het bijzonder in het huurrecht (betwistingen van alle aard betreffende handelshuur, huur van kantoren, of residentiële woningen; invloed van de stedenbouwkundige reglementering op burgerlijke contracten: plaatsbestemming, werken onderworpen aan een vergunning, uitbatingsvergunning,…) en de moeilijkheden die rijzen uit de werking van verenigingen van mede-eigendom, of andere vorm van vastgoedonverdeeldheid.

Zij heeft verschillende artikelen gepubliceerd in diverse juridische tijdschriften (Mémento du logement en Région de Bruxelles-Capitale (Kluwer), bijdragen in de 'Collection Entreprise' de CED-Samson of nog in het werk Baux, Praktisch commentaar (Kluwer), enz.). Zij is ook lid van het redactiecomité Manuel permanent des baux à loyers et des baux commerciaux en neemt vaak deel aan verschillende colloquia of collectieve werken, waaronder het laatste in februari 2015 was.

Van 2013 tot en met 2015, heeft zij ook de taak van assistente vervuld in het bijzonder contractenrecht en het recht van de extracontractuele aansprakelijkheid.

De medewerkers : Zoé Balis