Maurice_de_Borman.jpg

Bernard Louveaux

Vastgoed- en bouwrecht
Stedenbouw, milieu en overheidsopdrachten

T +32 (0)2 501 61 22
F +32 (0)2 514 22 31
E : b.louveaux@wery.legal

Route:

Bernard Louveaux, stichter van de vereniging Wéry in 1976, is gespecialiseerd in het vastgoed- en het bouwrecht.

Zijn dagelijkse praktijk aan de balie en zijn faam leiden hem ertoe dossiers in het vastgoedrecht – in de ruimste zin van het woord – te beheren.

Hij heeft eveneens onderwijstaken op zich genomen :

- met betrekking tot stedenbouw aan het “Institut supérieur d'architecture Saint Luc” en aan het “Institut supérieur d'urbanisme et de rénovation urbaine”

- met betrekking tot huur, heeft hij in het kader van de opleiding van de advocaten-stagiairs balielessen gegeven tot in 2013

- met betrekking tot het vastgoedrecht in het algemeen, werd hij gelast met de uiteenzetting van de wettelijke aspecten van het vastgoedpatrimonium en met de vorming in het vastgoedrecht in het kader van het programma tot vorming van de raadslieden in de globale vermogensplanning georganiseerd door de V.A.V. (Belgische Vereniging van Adviseurs globale Vermogensplanning – Belgian Bankers Academy).

Gedurende een twaalftal jaar heeft hij de functie van juridische assessor vervuld aan de Orde der Architecten.

Als deskundige heeft hij deelgenomen aan de vervaardiging van wetsvoorstellen met betrekking tot huur.

Tot slot, is hij vooral de auteur van meerdere tientallen publicaties, waaronder monografieën, over bouwrecht, immobiliënverkoop, huur in het algemeen, de huur van hoofdverblijfplaats, handelshuur,  gemeenheid, stedenbouw, enz.

De medewerkers : Olivier GilardNathalie Latran en Tiffany Poncin